Három német repülőtéren lépnek sztrájkba január 10.-én a biztonsági szolgálat munkatársai. A hétfői berlini schönefeldi- és tegeli figyelmeztető munkabeszüntetések eredménytelensége miatt holnap nem veszik fel a munkát a security dolgozói a stuttgarti, a köln/bonni és a düsseldorfi nemzetközi repülőtereken. Az esetleges késésekről vagy járattörlésekről indulás előtt célszerű tájékozódni a bud.hu-n vagy az érintett repülőterek weboldalain.  

Az Óbudai Egyetemen idén 25 éves a biztonságtechnikai mérnökképzés, amely évfordulóhoz kapcsolódva rendezi az intézmény Bánki Kara november 20.-án a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpóziumát. 

Január első hétvégéjén folyamatosan torlódnak az Ausztriába belépni szándékozók a hegyeshalmi nemzetközi közúti határátkelőnél. Szombaton 14 kilométeres kocsisor alakult ki, a mai napon egy óra a várakozási idő. A Rendőrség javasolja, hogy akiknek lehetőségük van rá, azok a határátlépéshez válasszák a rajkai, soproni vagy vámosszabadi átkelőket.  

November 17.-én délelőtt tűzoltósági katasztrófaelhárítási gyakorlatot tartanak az M86-os gyorsforgalmú úton Győr és Szombathely közötta szelestei szakaszon.

Ezen a részen a szalagkorlát megbontása miatt terelések és útzár is várható, érdemes a megnövekedő menetidővel már indulás előtt tervezni. 

 

Cristophe Castaner francia belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a december 8.-i párizsi tüntetés és a kapcsolódó rendezvények miatt 89 ezer csendőrt és rendőrt helyeztek készültségbe. A tömegrendezvénnyel kapcsolatos lezárásokról és legaktuálisabb hírekről a paris.fr honlapon lehet tájékozódni.    

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem november 23.-án 10 órától Nyílt napot rendez, amelyen Ludovika Campus Oktatási Központban a Rendészettudományi Kar, a  Katasztrófavédelmi Intézet és a többi képzési szak által kínált lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a felvételizők és az intézmény iránt érdeklődők. 

Alkategóriák

MBVE © 2016 Minden jog fenntartva