Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) tavaly május 25.-i hatályba lépését követően 2018 végéig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadsági Hatóság (NAIH) a felkészülés elősegítése érdekében még nem bírságolta a GDPR előírásai ellen vétőket. Ettől az évtől azonban jelentősen nő a hatósági szigor. Dr. Péterfavi Attila a NAIH elnöke elmondta, hogy a NAIH automatikusan bírságolni fogja azokat a szervezeteket, amelyek adatvédelmi incidenseiket nem jelentik be a jogszabályban meghatározott 72 órán belül.       

Január első hétvégéjén folyamatosan torlódnak az Ausztriába belépni szándékozók a hegyeshalmi nemzetközi közúti határátkelőnél. Szombaton 14 kilométeres kocsisor alakult ki, a mai napon egy óra a várakozási idő. A Rendőrség javasolja, hogy akiknek lehetőségük van rá, azok a határátlépéshez válasszák a rajkai, soproni vagy vámosszabadi átkelőket.  

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) 2019-es ellenőrzési terve alapján március 11-17 között országosan fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök - bukósisak, biztonsági öv, gyermekvédelmi rendszerek - előírásszerű használatát.

Cristophe Castaner francia belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a december 8.-i párizsi tüntetés és a kapcsolódó rendezvények miatt 89 ezer csendőrt és rendőrt helyeztek készültségbe. A tömegrendezvénnyel kapcsolatos lezárásokról és legaktuálisabb hírekről a paris.fr honlapon lehet tájékozódni.    

Három német repülőtéren lépnek sztrájkba január 10.-én a biztonsági szolgálat munkatársai. A hétfői berlini schönefeldi- és tegeli figyelmeztető munkabeszüntetések eredménytelensége miatt holnap nem veszik fel a munkát a security dolgozói a stuttgarti, a köln/bonni és a düsseldorfi nemzetközi repülőtereken. Az esetleges késésekről vagy járattörlésekről indulás előtt célszerű tájékozódni a bud.hu-n vagy az érintett repülőterek weboldalain.  

Az Óbudai Egyetemen idén 25 éves a biztonságtechnikai mérnökképzés, amely évfordulóhoz kapcsolódva rendezi az intézmény Bánki Kara november 20.-án a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpóziumát. 

Alkategóriák

MBVE © 2016 Minden jog fenntartva